Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Preview: Lakers - Nuggets




Ο θάνατός σου, η ζωή μου. Lakers και Nuggets δίνουν τα ξημερώματα τον υπέρ πάντων αγώνα, με στόχο την πρόκριση στον δεύτερο γύρο που περιμένουν εδώ και μέρες οι Oklahoma City Thunder.

Ποιος να το περίμενε ότι η συγκεκριμένη σειρά θα φτάσει στο έβδομο ματς, ειδικά από τη στιγμή που οι Lakers προηγήθηκαν με 2-0 και με 3-1. Κι όμως, οι Nuggets αποδεικνύονται σκληρό καρύδι και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν παίκτη-σταρ, είναι πραγματική ομάδα που θα παίξει τα ρέστα της στο Staples Center για να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη υπέρβαση των τελευταίων χρόνων.

Ο George Karl γνωρίζει ότι η αποστολή της ομάδας του Denver είναι δύσκολη, όμως το άγχος δεν το έχουν οι Σβώλοι. Η αλήθεια βέβαια είναι πως τους λείπει η εμπειρία, μιας και κανείς παίκτης δεν έχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε έβδομο παιχνίδι σειράς. Αυτό μπορεί να λέει πολλά, μπορεί όμως να μη λέει και τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, ούτε φόβος απέναντι στους Λιμνανθρώπους.

Ο Kobe Bryant, από την άλλη, είναι έτοιμος να αναλάβει δράση. Έχει αγωνιστεί πέντε φορές σε έβδομο ματς, έχει κερδίσει τις τέσσερις από αυτές και θέλει να ανεβάσει το ποσοστό του. Για να το καταφέρει θα πρέπει να πάρει βοήθειες από τους Gasol - Bynum, οι οποίοι είναι στην θεωρία το καλύτερο δίδυμο ψηλών στο ΝΒΑ, αλλά στην πράξη δεν καταφέρνουν να το αποδείξουν εντός παρκέ, τουλάχιστον στα φετινά play off.

Ο Mike Brown βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού οι φήμες λένε ότι θα απολυθεί σε περίπτωση που η ομάδα του Los Angeles αποκλειστεί, αλλά έχει και έναν λόγο για να αισιοδοξεί. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά η επιστροφή του Metta World Peace στην σύνθεση των Lakers, μετά την τιμωρία των επτά αγώνων που του επέβαλλε η λίγκα για το αντιαθλητικό χτύπημα στον James Harden των Thunder.

Όπως κι αν έχει, το συγκεκριμένο ματς αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και όποιος ξενυχτήσει (ή απλά ξυπνήσει νωρίς) δεν θα μείνει παραπονεμένος. Lakers ή Nuggets; Θα το γνωρίζουμε το πρωί της Κυριακής (13/5), όταν θα μάθουν και οι Thunder την ομάδα που θα αντιμετωπίσουν στους ημιτελικούς της Δύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου