Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Preview: Celtics-Sixers



Βοστώνη και Philadelphia τίθενται αντιμέτωπες στα πλέι-οφ για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια, σε ένα ζευγάρι με μεγάλη ιστορία, από την εποχή ακόμα που ο Julius Erving τα έβαζε με τον Larry Bird.

Είναι δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες στο ΝΒΑ, με τις μονομαχίες τους να κρατάνε από τα… πολύ παλιά χρόνια στο ΝΒΑ, όταν ακόμα ο Bill Russell πάλευε με τον Wilt Chamberlain και αργότερα ο Larry Bird με τον Julius Erving. Αυτό που μετράει όμως είναι το σήμερα και όχι το χθες, με τις δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο στόχο: Την πρόκριση τους τελικούς της Ανατολικής περιφέρειας.

Πως έφτασαν μέχρι εδώ: Οι Celtics κατέκτησαν την πέμπτη θέση στην Ανατολή με ρεκόρ 39-27 και στον πρώτο γύρο απέκλεισαν με 4-2 νίκες τους Hawks. Οι Sixers μπήκαν στα πλέι-οφ από την όγδοη θέση με ρεκόρ 35-31, αποκλείοντας στον πρώτο γύρο με 4-2 νίκες τους Bulls.

Πεντάδες: Rondo/Bradley/Pierce/Bass/Garnett - Holiday/Turner/Iguodala/Brand/Hawes

Τα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος: 2-1 νίκες για τους Sixers (103-71, 99-86, 79-103)

O σταρ: Οι Celtics έχουν… πλεόνασμα από σταρ. Ο ηγέτης των Κελτών πάντως είναι ο Paul Pierce, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Kevin Garnett, ο Ray Allen και ο Rajon Rondo δεν είναι σταρ. Οι Sixers είναι ομάδα συνόλου, με τον Andre Iguodala πάντως να δείχνει στον έκτο αγώνα με τους Bulls πως δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη πάνω του στα δύσκολα.

To κλειδί: Η μονομαχία των Paul Pierce-Andre Iguodala θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σειράς. Αν ο Iguodala καταφέρει να περιορίσει την δράση του Αρχηγού των Celtics τότε θα αυξηθούν και οι πιθανότητες των Sixers για την πρόκριση.

Ανάλυση: Όταν στο παρκέ τίθενται αντιμέτωπες η δεύτερη καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ (Celtics) με την τρίτη καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ (Sixers) ξέρουν όλοι ότι μάλλον το θέαμα θα πάει περίπατο. Οι Sixers θα επιδιώξουν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, ελπίζοντας να εκμεταλλευτούν τα αθλητικά προσόντα των νεαρών παικτών τους. Οι Celtics θα προσπαθήσουν να πάνε το παιχνίδι σε καταστάσεις πέντε ενταντίον πέντε, όπου έχουν το πάνω χέρι, αφού η Philadelphia αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν το παιχνίδι παίζεται στο μισό γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου